Acció local contra la decisió del TC

Acció local contra la decisió del TC

Guíxols des del Carrer recorda que els alcaldes estan obligats a fer el màxim possible per garantir els drets fonamentals de la ciutadania.

Davant el recurs amb suspensió cautelar presentat pel govern en funcions del PP i acceptat pel Tribunal Constitucional contra la Llei 24/2015, de mesures urgents per a afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica, Guíxols des del Carrer-Entesa insta al govern municipal de TSF, ERC i PSC perquè eludeixi qualsevol impugnació a la norma i treballi amb valentia en favor de les persones més necessitades.

Guíxols des del Carrer recorda que la Llei 24/2015 és fruit de la ILP impulsada per la Plataforma d’Afectats per l’Hipoteca (PAH), l’Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) i l’Observatori DESC que va ser aprovada per unanimitat al Parlament de Catalunya, també amb els vots del PP, i que s’ha mostrat com un eina útil i eficient per garantir el dret a l’habitatge per a les famílies en risc de perdre l’habitatge i evitar talls en els subministraments d’aigua, llum i gas en persones i famílies en situació de vulnerabilitat.

Per això portarà al proper Ple municipal una moció per rebutjar enèrgicament l’actitud del govern de l’estat espanyol en allò que fa referència a recórrer davant el Tribunal Constitucional qualsevol iniciativa legislativa que la Generalitat impulsa per pal·liar la pobresa energètica i l’accés a l’habitatge i, al mateix temps, instar el govern català perquè aprovi una partida extraordinària destinada a ajuts al pagament del lloguer per evitar desnonaments i exigir que a les entitats financeres i als grans tenidors d’habitatge se’ls segueixi aplicant els mecanismes i els criteris que estableix la Llei 24/2015.

Finalment, i en l’àmbit local, Guíxols des del Carrer-E demanarà al govern de la ciutat que activi de manera immediata mesures d’urgència per cobrir el buit dels articles impugnats, mentre la Generalitat no impulsi els instruments adients per a substituir-los. La formació també li recorda a l’equip de govern que aviat es complirà un any de les últimes eleccions municipals i que a data d’avui, i a banda de grans intencions, encara no ha concretat res en matèria d’habitatge social en el nostre municipi.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »