Morir-se surt car (també a Sant Feliu de Guíxols)

Morir-se surt car (també a Sant Feliu de Guíxols)

Guíxols des del Carrer defensa que municipalitzar part dels serveis funeraris, entre ells el manteniment del cementeri municipal, seria una possible solució per fer front als preus desorbitats.

Guíxols des del Carrer-Entesa ha calculat que el preu mig d’un enterrament a Sant Feliu de Guíxols, entès aquest com el total dels serveis utilitzats, se situa al voltant dels 5.000 euros, una quantitat que entén desorbitada, més encara, en els temps que corren i si tenim en compte que es tracta d’un servei que, tard o d’hora, necessitarem tots i totes. És evident que es moren persones de totes les edats i condicions, però segurament que el cas més generalitzat sigui el de la gent gran jubilada, amb una pensió que amb prou feines els dóna per viure dignament, que en el seu moment van haver de deixar de pagar l’assegurança, si és que mai en van tenir, i que no solen tenir estalviada aquesta quantitat de diners, amb la qual cosa el problema es trasllada després als familiars, molts d’ells en situació també precària o d’atur.

Per això, i davant l’anunci fet pel govern de la ciutat (TSF, ERC i PSC) que el nou plec de condicions i clàusules del contracte del cementeri municipal estarà enllestit en un parell de mesos, la nostra formació demanarà que l’Ajuntament faci un estudi acurat per valorar quina fórmula de gestió és la més adient per garantir que la ciutadania pugui disposar d’uns serveis funeraris de qualitat i a preus assequibles. Aquest estudi seria previ a la necessària avaluació de quins serveis es podrien municipalitzar i evitar d’aquesta manera els alts costos que actualment ha creat la concessió del servei a una empresa privada.

Guíxols des del Carrer-Entesa defensa que municipalitzar part dels serveis funeraris, entre ells el manteniment del cementeri municipal, seria una possible solució alhora de fer front a aquests preus desorbitats. De fet el nostre regidor ja ho va plantejar temps enrere en el ple on l’equip de govern va anunciar la renúncia de l’actual empresa adjudicatària del manteniment del cementeri municipal, i recorda que aquesta municipalització, de tots o d’una part dels serveis funeraris, ja s’està duent a terme en municipis i ciutats tan diverses com Camprodon, Reus, Terrassa o Madrid.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »