→18 de febrer de 2016. Comissions Informatives. Nota del Regidor.

S'ha informat que s'ha arribat a un acord de pròrroga amb l'empresa adjudicatària del servei de recollida d'escombraries i neteja viària (del 01 d'octubre de 2016 a 30 de setembre de 2017).

Avui s’han tornat a reunir les respectives Comissions Informatives per dictaminar aquells punts que aniran a l’ordre del dia del Ple de dijous vinent. En aquest sentit us avanço que el nostre grup ha presentat dues mocions:

-A favor del dret d’accés de tots els grups municipals als mitjans de comunicació de titularitat pública, atès que entenem que és un dret de tots els grups municipals tenir garantida la participació en els òrgans i mitjans d’informació i comunicació públics, això és, l’emissora municipal i la pàgina web.

-Contra la criminalització del dret de vaga i a favor de la derogació de l’article 315.3 del codi penal, atès que darrerament s’està produint un clar intent de criminalització del dret de vaga per part de la Fiscalia, basant-se en la “llei mordassa” del PP i en un article d’orígen franquista, el 315.3. Tot plegat, amb la voluntat de perseguir al sindicalisme de classe i criminalitzar a qui exerceix el dret de vaga i protesta en un context de retallades socials.

També hem donat suport a una altra moció, aquesta presentada per la CUP, per a la creació d’una àrea municipal d’assesorament contra la pobresa energètica. La Llei 24/2015 és burlada per les grans companyies subministradores, per això cal denunciar els casos en què es faci un mal compliment de la mateixa, cal també fer un recull exhaustiu de la casuística i, finalment, denunciar els incompliments i traslladar també el tema a d’altres instàncies que poden influir per a redreçar la situació. En definitiva, entenem que aquesta pot ser una bona eina per seguir treballant en la lluita contra la pobresa energètica i les desigualtats socials.

En el punt referent a la pròrroga del conveni de transport urbà-interurbà i mobilitat escolar per l’any 2016 el nostre vot ha estat el d’abstenció, a l’espera de donar-hi una lectura més àmplia abans del Ple.

S’ha aprovat, de manera inicial, el projecte d’obres ordinàries de reurbanització dels carrers de Sant Llorenç i Sant Antoni (en el tram comprès entre el Passeig del Mar i el carrer Major) i també dels carrers de Sant Domènec i Creu (en aquest cas en els trams compresos entre el Passeig del Mar i carrer Rutlla).

S’ha informat que s’ha arribat a un acord de pròrroga amb l’empresa adjudicatària del servei de recollida d’escombraries i neteja viària (del 01 d’octubre de 2016 a 30 de setembre de 2017). No obstant això, l’acord de pròrroga comporta que a partir de la nova adjudicació del contracte, que s’està licitant en aquests moments, finalitzi la pròrroga sigui quina sigui l’empresa que obtingui finalment la contractació. S’ha informat que són tres (CESPA, l’actual, i dues més les empreses que s’han presentat al concurs públic).

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »