Sense consulta popular, el Passeig no es toca!

Sense consulta popular, el Passeig no es toca!

Tirar endavant un projecte d'aquesta envergadura requereix d'un procés de participació ciutadana.

Tirar endavant un projecte de l’envergadura econòmica i paisatgística com la construcció d’un aparcament subterrani a la façana marítima de la nostra ciutat, concretament a la zona anomenada Passeig del Guíxols, és una qüestió que no es pot decidir per la boca petita i a menys de dos mesos vista d’unes eleccions municipals. Prendre aquesta decisió ara no és ni just, ni tampoc ètic. Primer, perquè hipoteca el treball futur del nou equip de govern que surti escollit de les eleccions municipals i, segon, perquè un projecte tan important com aquest és inconcebible que es faci sense obrir un veritable procés de consulta ciutadana.

Segons l’alcalde, l’informe de viabilitat econòmica demostra que el projecte és viable. Però, a banda d’ell, el regidor d’urbanisme i alguna persona més, qui coneix realment aquest informe? Quina publicitat i quina difusió se’n ha fet? Per què no es pregunta a la ciutadania si és convenient, o no, fer actualment una inversió que costarà al voltant dels 10 milions d’euros?

A més, per si no fos suficient, l’equip de govern format per CIU i PSC anuncia que té la intenció de convocar el concurs públic per a la redacció del projecte, l’obra i la gestió abans de la data de les eleccions (falten 53 dies). La pregunta és òbvia, a què ve tanta pressa?

Guíxols des del Carrer” s’oposa totalment a que aquest projecte tiri endavant sense haver-se considerat prèviament altres possibilitats per alleugerir el problema d’aparcament estacional en la zona marítima i, sobretot, sense assegurar que es faci a través d’una consulta popular que garanteixi l’ampli debat i la participació ciutadana.

IMG_20150401_180203

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »