I el nou institut, per a quan?

I el nou institut, per a quan?

Guíxols des del Carrer lamenta que després de casi deu anys i quatre alcaldes (Miquel Lobato, Pere Albó, Carles Motas i Joan Alfons Albó) no hi hagi encara res de concret.

L’últim Ple municipal va debatre sobre la qüestió, ja recurrent, de la construcció d’un nou institut de secundària a la nostra ciutat i que ha de substituir a l’actual Institut Sant Elm. El govern (TSF, ERC i PSC) va tombar una moció de MES, recolzada per CiU, on es demava que es fes efectiva d’una vegada la cessió dels terrenys de fora la Ronda de Ponent, propietat d’Incasòl, i s’abandoni, per sempre, l’idea dels terrenys que hi han al costat del col·legi Gaziel. Segons MES, aquesta segona opció és més difícil d’executar i significaria un pas enrere en solució del problema perquè, donada la seva complexa peculiaritat, requeriria molt més temps i moltes més gestions per concretar-se. Malgrat els arguments ben estructurats per part del regidor de MES, el govern de la ciutat va evidenciar que prefereix els terrenys a tocar el Gaziel, bàsicament, perquè concentra equipaments educatius i perquè els alumnes no han de travessar la ronda.

CUP i Guíxols des del Carrer es van abstenir en la votació. En l’explicació de vot el nostre regidor, Jordi Lloveras, va argumentar que la construcció d’aquest nou IES ja no és avui un tema d’estratègia de la ciutat, sinó que es tracta d’una qüestió d’urgència atès que d’aquí a tres anys, quatre com a molt, no hi hauran places suficients de secundària per atendre a tots els nens i nenes que surtin de primària. En aquest sentit va instar al govern a no quedar-se només amb una opció i a moure les dues per, finalment, quedar-se amb aquella que sigui més efectiva i més ràpida de concretar. Cal recordar que fa casi deu anys que s’està “treballant” la construcció d’aquest nou institut. Finalment, el nostre regidor va demanar al govern que actuï també activant la requalificació dels terrenys que actualment ocupa l’IES Sant Elm, una zona privilegiada per a ús residencial o hoteler i que bé podria generar uns recursos per avançar el cost de l’obra.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »