→6 d’octubre de 2015. Ple extraordinari. Nota del Grup.

Aprovació definitiva dels pressupostos pel 2015. Esperem que aquest "galimatíes" pressupostari que hem viscut enguany no es torni a repetir.

Avui s’ha convocat un ple extraordinari per fer l’últim tràmit i aprovar, ara si de manera definitiva, el pressupost d’enguany. Certament, algú es podria preguntar com pot ser que uns pressupostos municipals s’aprovin durant el mes d’octubre de l’any en curs, més encara, amb tota la dificultat i els inconvenients que això comporta pel normal desenvolupament de l’activitat municipal i de la ciutat; en tot cas, esperem que aquesta mala experiència no es torni a repetir. Això si, l’aprovació definitiva ha anat precedida d’una nova al·legació, en aquest cas presentada pels sindicats UGT-CSIF-SSPM i que tenia com a referència modificacions legislatives puntuals que afecten al personal de l’Ajuntament, algunes d’elles segons l’art. 65 de la Llei 3/2015 d’ 11 de març de 2015 i altres d’acord amb el RD 10/2015 d’11 de setembre.

Al respecte el nostre regidor, Jordi Lloveras, ha manifestat que entén que les al·legacions presentades poden incloure’s en el pressupost municipal del 2016 sense necessitat de paralitzar el vigent, més encara, quan l’aplicació amb efectes retroactius a l’entrada en vigor de la Llei 3/2015 queda garantida per la pròpia llei. En relació al RD 10/2015 (el decret de “devolució” de drets als empleats públics), el nostre regidor entén que els seus efectes s’haurien d’aplicar de manera immediata, però sense que això  impliqui una nova paralització del pressupost municipal: “…les qüestions tècniques s’han de resoldre tècnicament i si pot ser en l’any en curs, ara bé, a aquestes alçades de l’any, estem al mes d’octubre, aquestes mateixes qüestions tècniques no poden ser motiu per tornar a paralitzar tot un pressupost municipal, menys encara, quan els efectes retroactius de les mesures són prou evidents i es garanteixen els drets dels treballadors i treballadores. Dit això, i una vegada anunciada la meva abstenció, convido a pensar i a centrar tots els esforços en els nou pressupost que tenim a tocar, el del 2016, i que, sens dubte, haurà de millorar en transparència i participació a l’actual”

La resolució de desestimació de l’al·legació presentada, i per tant, l’aprovació definitiva del pressupost general de l’Ajuntament per l’exercici 2015, s’ha aprovat amb els vots favorables de l’equip de govern (TxSF, ERC i PSC) i les abstencions de tota l’oposició (CiU, GdC, MES i CUP).

wpadmin
ADMINISTRATOR
AUTOR

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »