El Ple ha aprovat al·legacions nostres a les Ordenances Fiscals i al Pla Local d'Acció Comunitària Inclusiva
El Ple d’avui ha aprovat, de manera definitiva, les ordenances fiscals per a l’any vinent. Ho ha fet amb algunes de les al·legacions presentades en el seu dia pel nostre grup municipal. D’aquesta manera, el govern ha rectificat i es mantindran algunes de les bonificacions que inicialment volia reduir, com el 50% en l’impost de circulació (IVTM) per a aquells vehicles elèctrics i híbrids fins a 12 cavalls fiscals, que a la pràctica vol dir que són la gran majoria de vehicles excepte els de gamma alta. També s’ha acceptat la nostra proposta sobre la modificació del text que regula les bonificacions a l’impost de construccions, instal·lacions i obres (ICIO). Amb la modificació es garanteix que les bonificacions es mantinguin com estàvem i no es puguin reduir a criteri subjectiu del govern.
En un altre punt de l’ordre del dia s’ha aprovat el Pla Local d’Acció Comunitària Inclusiva (PLACI). S’ha fet incorporant algunes de les nostres esmenes. D’aquesta manera el Pla millorarà aspectes vinculats a la supressió de barreres digitals, amb una millor extensió de la xarxa wifi pública, a l’atenció que s’ofereix des dels Serveis Socials, amb la implantació de mitjans que permetin avaluar el nivell de satisfacció de les persones usuàries, a millorar temes de racisme, amb nous elements que incorporen a la ciutat una millor perspectiva antiracista, i finalment incorporar el grup de pisos de Sant Marti, coneguts com els pisos verds, al projecte Connectem les llars per a la lluita contra la segregació, pensat inicialment pel govern només per al grup d’habitatges de Sot dels Canyers.
També s’han aprovat, de manera inicial, les noves ordenances que regularan els horts urbans i la circulació de vehicles i persones. En referència a la primera, el nostre grup ha mostrat la seva satisfacció que s’ha traduït en un vot favorable a la mateixa, no així en la segona on hi ha hagut una abstenció. Guíxols des del Carrer – En Comú Podem lamenta que el text de la nova Ordenança de circulació no inclogui un pla de millora per a la seguretat de les persones vianants (actualment encara tenim a la ciutat trams urbans sense voreres, pals de la llum al mig de les voreres o passos de vianants sense el rebaix a la vorera), així com que no es fomenti més l’ús de la bicicleta (malgrat que es vol ser, al menys en teoria, una ciutat que afavoreixi el cicloturisme i els desplaçaments sostenibles) o que tampoc s’incloguin a l’ordenança campanyes de conscienciació per a patinets i vehicles de mobilitat personal (VPM). El text passarà ara a informació pública i el grup no descarta presentar al·legacions al mateix.
La nostra proposta per a la realització d’una auditoria operativa del servei municipal d’abastament d’aigua potable ha comptat, finalment, amb el vist i plau del govern municipal. Aquesta és un bona notícia, perquè l’auditoria serà una eina que ens permetrà continuar garantint que, tot i que hagin passat uns quants anys des de que el servei es va donar en concessió, es continua prestant de forma eficient i sostenible. La gestió de l’aigua és un tema d’interès públic que, com a tal, requereix d’un control que també sigui públic al marge de quin sigui el seu model de gestió, que en el cas de Sant Feliu de Guíxols és el de gestió indirecta a través d’una concessió administrativa que es va adjudicar l’any 1998. No hi ha dubte que una manera d’exercir aquest control públic es a través de la contractació d’una consultoria externa que faci una auditoria operativa del servei, ara que ja s’han superat els 25 anys des de que es va adjudicar la concessió. A més, aquesta és una mesura de transparència que ens permetrà conèixer, amb més detall, els costos associats a les despeses de funcionament, la política de tarifes, l’amortització de les obres fetes i els marges d’explotació, les inversions previstes, la situació del fons de reversió i la eficiència hidràulica del servei.
Leave a Comment
You must be logged in to post a comment.