TxSF i PSC han votat en contra de la nostra proposta per a la creació i dinamització d’un Consell Municipal de les Dones
El Consell de les Dones hauria esdevingut un òrgan des d’on potenciar la participació femenina en relació als problemes de la ciutat on, sens dubte, l’augment de casos de violència masclista hauria tingut un paper destacat. El Consell podria haver esdevingut un espai de participació i debat on desenvolupar accions per treballar la prevenció i, al mateix temps, plantejar noves actuacions vinculades a les estratègies d’abordatge i acompanyament a les dones víctimes. Però la violència no hauria estat l’únic tema a tractar pel Consell. L’atur i la precarietat laboral, que afecta en major mesura en les dones, o la salut mental, que les dades assenyalen que recau més en dones que no pas en homes, haurien estat altres problemes amb un clar component de gènere per abordar des del Consell de les Dones. El govern municipal, no obstant, hi ha votat en contra vinculant exclusivament el Consell a la violència i al·legant que ja estan treballant per fer front a l’augment de casos de violència masclista en el municipi, malgrat que les dades s’encarreguen de demostrar que no ho acaben d’encertar del tot. Durant l’últim any 193 dones han estat ateses a la nostra ciutat per casos relacionats amb violència masclista, dada que representa un 8% més en relació a l’any anterior, que van ser 179. De fet, en els darrers tres anys s’ha passat de 146 casos fins als actuals 193. Una altra dada a tenir en compte, i que també puja cada any, és el nombre de dones en seguiment a la ciutat pel Grup d’Atenció dels Mossos d’Esquadra, que en l’actualitat és de 278.
Si que ha prosperat la segona de les nostre propostes, aquestes per donar visibilitat al patiment de la població civil a Gaza conseqüència dels bombardejos indiscriminats de l’exèrcit d’Israel. Uns atacs que ja han comptabilitzat prop de 45.000 víctimes, moltes d’elles nens i nenes, i que han estat declarats com a crims de guerra contra la humanitat pel Tribunal Penal Internacional. La proposta consisteix en hissar el dia 29 de novembre, data assenyalada per Nacions Unides per a la commemoració del Dia internacional de la solidaritat amb el poble palestí, la bandera de Palestina en un dels pals de bandera que estan situats a la barana de mar del Passeig del Mar. Durant l’acte es farà un minut de silenci en reconeixement a totes les víctimes civils assassinades arrel del conflicte esclatat el passat 7 d’octubre. També es publicarà, en la propera edició del butlletí municipal #GUIXOLS, una nota informativa sobre la concentració que es va dur a terme a la nostra ciutat el passat 27 d’octubre per exigir l’alto el foc i també sobre les mocions aprovades en el Ple al respecte del conflicte a Gaza. Finalment, i per qüestions organitzatives, l’acte es farà el dilluns vinent, dia 03/12, a les 17:00 hores a la barana de mar davant de l’Ajuntament.
En un altre punt de l’ordre del dia el Ple ha aprovat, a proposta dels partits de govern, la Declaració sobre la interdependència entre salut i natura a Catalunya. En aquest punt, el nostre regidor ha aplaudit la proposta però ha recordat al govern que el text aprovat és més que una mera declaració d’intencions i que, com a municipi, adquirim uns compromisos al respecte de la mateixa. Uns compromisos que passen per integrar millor la natura en les futures revisions que es facin del planejament urbà, per conservar més encara l’espai natural que tenim en el nostre terme municipal, per augmentar i millorar la nostra estructura verda a nivell urbà i, finalment, per promoure un model de salut basat en la prevenció i la salut comunitària de les persones que convivim en el terme municipal. Molt ens temem que aquesta declaració acabarà en un no res, com ha passat altres vegades en temes semblants. És aquesta política d’aparador tant pròpia dels governs Motas.
Leave a Comment
You must be logged in to post a comment.