→ 25 de juliol de 2024. Ple municipal

El govern aprova un Pla Local d'Acció Comunitària poc participatiu i gens ambiciós

El Ple municipal ha aprovat inicialment el Pla Local d’Acció Comunitària Inclusiva (PLACI). El  Pla s’ha de convertir en una eina de planificació que permeti destinar recursos cap a aquells problemes d’índole social que són més prioritaris. Per això acull tot un seguit d’objectius estratègics i d’accions a desenvolupar entre el 2024 i el 2027.  No obstant, el nostre grup ha alertat de gran plans aprovats per la ciutat i que alhora de la veritat, quan s’ha tractat de dotar-los de recursos suficients, s’han quedat a mig camí. El Pla Local d’Habitatge o el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible en serien dos bons  exemples. I, en aquest sentit, la part del  pressupost  que es vol dedicar a les activitats derivades del PLACI és relativament poca. Diríem que es tracta d’un Pla poc ambiciós, per això el nostre vot ha estat el d’una abstenció, amb la voluntat de presentar al·legacions que serveixin per incorporar noves accions.

El Ple també ha aprovat les Bases locals per atorgar subvencions destinades a obres de rehabilitació en habitatges per a destinar-los a lloguer social. En aquest punt el govern municipal va desestimar, d’entrada, una esmena que va presentar el nostre grup perquè les persones físiques o jurídiques que, segons la normativa vigent, tenen la condició de grans tenidors en quedessin excloses. A última hora el govern ha rectificat i finalment ha acceptat la nostra esmena. Aquesta és una línia de subvencions que ha de servir per animar a petits propietaris que disposen d’algun habitatge buit a destinar-ho a la Borsa municipal de lloguer, però no a grans tenidors que per normativa de rang superior ja tenen l’obligació de cedir-los a lloguer social.

En un altre punt de l’ordre del dia, el govern ha votat en contra de la nostra proposta per modificar l’article 76 del Reglament Orgànic Municipal sobre les compareixences dels regidors i regidores de govern, vigent des de 1988. La proposta pretenia que entre la sol·licitud i la compareixença efectiva no transcorrin 5 setmanes de temps, tal i com està regulat en l’actualitat de manera obsoleta, sinó que el temps d’espera sigui de com a molt una setmana. No obstant el govern, seguint en la seva línia habitual dels darrers temps, hi ha votat en contra.

Un dels temes que ha aixecat més debat ha estat la proposta de nomenament de Josep Lopez de Lerma com a fill predilecte de la ciutat. La nostra postura en aquest tema és que tots els guardons o reconeixements que dona la ciutat a persones significatives (bé sigui fill o filla predilecta, fill o filla adoptiu, o medalla d’honor) s’hauria d’intentar fer-ho de manera consensuada, però el govern de TSF i PSC, en una actitud certament d’arrogància, ha decidit portar a votació una proposta que ja sabia que no tindrà consens més allà del seu propi. De fet, no ha volgut deixar la proposta damunt la taula per debatre-la amb més temps i calma. Sant Feliu de Guíxols té 3 fills i 1 filla predilectes, tots per mèrits humanistes, socials, culturals o artístics. Obrir aquesta distinció a la política i, a més, fer-ho sense el consens de totes les formacions és una equivocació. Al final la proposta s’ha aprovat només amb els vots favorables dels dos partits de govern.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »