→ 25 de gener de 2024. Ple Municipal

La Zona Blava pujarà de mitjana un 45% i l'espai de La Corxera, fins ara gratuït pels vehicles residents i de pagament a l’estiu pels visitants, passarà a ser de pagament tot l’any i per a tothom. També ho serà l'esplanada de la crtra de Tossa

El govern de TxSF i PSC s’ha refermat en la seva postura inicial i s’ha tornat a quedat sol en la aprovació definitiva de les noves tarifes de la Zona Blava; unes tarifes que pujaran de mitjana un 45% en relació a l’any anterior, però que a més aniran acompanyades per una ampliació dels espais públics que es reservaran a Zona Blava. D’aquesta manera el govern farà que la ciutat guanyi fins a tres noves zones de pagament: La Corxera, que passarà de ser de pagament tot l’any i per a tothom (fins ara només ho era a l’estiu i per a vehicles visitants), l’esplanada que hi ha a la carretera de Tossa (que fins ara era un espai gratuït) i l’esplanada al costat del Guíxols Arena (on en un futur també es contempla el pagament quan hi hagi actuacions del Porta Ferrada). El govern que presideix l’alcalde Motas no ha acceptat el gruix de les nostres al·legacions, presentades totes elles amb la l’objectiu de reduir la pujada a les persones residents i donar resposta a tota una sèrie de problemes que planteja la nova regulació. Per això, entre altres qüestions, plantejàvem baixar el preu de la segona hora en els vehicles residents i mantenir la gratuïtat a la carretera de Tossa i al costat del Guíxols Arena (el govern hauria d’haver valorat que  l’augment de la Zona Blava arriba en un any on també ha pujat, i no pas poc, l’ impost de béns immobles, el rebut de les escombraries i l’ impost de circulació). També hem plantejat convertir La Corxera en un aparcament de Zona Verda, de tal manera que les persones que resideixen en la seva àrea d’influència i utilitzen aquest espai a diari per necessitat no hagin de pagar o, com a molt, obtinguin unes tarifes molt reduïdes. Cap d’aquestes al·legacions ha prosperat.

El debat més àlgid ha arribat amb la discussió de la proposta defensada en bloc pels partits de l’oposició de retransmetre les sessions del Ple de manera audiovisual i donar-ne difusió en streaming a través de les xarxes socials (exactament el mateix que fa cada setmana l’Alcalde amb el seu vídeo, però això seria un cop al mes). El govern de TsXF i PSC, no obstant, no ho ha vist de la mateixa manera i, amb uns arguments banals i buits de contingut, hi ha votat en contra. Per a la nostra formació aquest és un aspecte que té a veure amb  la transparència i amb el fet de donar eines a la ciutadania perquè s’impliqui amb la política municipal, malauradament el govern no ho veu de la mateixa manera. La retransmissió dels plens municipals en format audiovisual és una pràctica habitual des de fa anys en la majoria d’ajuntaments.

En l’apartat de precs i preguntes ens hem interessat per la situació de sequera i per les accions que al respecte s’estan portant a terme, recordem que el passat mes de novembre el Ple va aprovar una proposta nostra per, entre altres qüestions, revisar i arreglar les fuites que es produeixen a la xarxa de subministrament. També ens hem interessat per les obres de l’IES Sant Elm i que han fet que uns quants alumnes hagin d’estar a classe sense finestres a l’aula i, finalment, hem demanant que se’ns faci arribar la documentació referida a la piscina municipal, concretament el Pla anual d’inversions, el Pla actual de manteniment i les actes dels últims anys de la Comissió de Seguiment que estableix el contracte de concessió.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »