Un estudi nostre determina que en alguns llocs falten places i que en altres estan mal ubicades. També constata que cal un major control sobre les targetes d’aparcament i les places amb reserva de matrícula.
La falta de places d’aparcament a Sant Feliu de Guíxols és una problemàtica que es veu agreujada quan ens referim a les necessitats especials de les persones amb mobilitat reduïda. D’acord amb la normativa vigent els principals centres d’activitat dels nuclis urbans han de disposar d’un mínim d’1 plaça d’aparcament reservada i dissenyada per a persones amb mobilitat reduïda per cada 40 places o fracció, independentment dels estacionaments identificats amb placa de matrícula.
No es tracta que aquesta proporció mínima d’1 cada 40 o fracció es doni en el conjunt del terme municipal, sinó que s’ha de tenir en consideració en cadascuna de les zones d’activitat del municipi, principalment perquè a les persones amb mobilitat reduïda no els serveixen els aparcaments dissuasoris, com per exemple el de l’antiga fàbrica surera de l’Ileco, perquè per a elles aquests aparcaments queden lluny de qualsevol activitat i, a més, el camí està ple de barreres arquitectòniques (com per exemple passos de vianants sense desnivell o pals d’electricitat en mig de la vorera).
El Ple Municipal de setembre va aprovar una proposta nostra per revisar el nombre actual i comprovar l’estat de totes les places d’aparcament reservades del municipi, amb l’objectiu de corregir les disfuncions existents i garantir que el seu nombre total i la seva ubicació siguin correctes d’acord amb la normativa.
A més, el govern municipal també s’ha compromès a tenir un major control actualitzat sobre les targetes d’aparcament validades a la nostra ciutat, així com fer una revisió de les places existents d’aparcament amb reserva de matrícula, tot plegat per evitar situacions d’ usos incorrectes o fraudulents.
La nostra formació entén que aquest és un pas important que s’ha de fer si volem que Sant Feliu de Guíxols esdevingui una ciutat inclusiva, sobretot per a les persones que veuen reduïda la seva mobilitat per qüestions de diversitat funcional, però també per a les persones que presenten situacions de mobilitat reduïda transitòria en moments puntuals, com per exemple les dones embarassades durant l’últim trimestre de gestació Totes aquestes, i altres qüestions com l’ accessibilitat als espais públics i l’accés als canals de comunicació, són situacions que s’hauran de plantejar en un futur Pla d’Accessibilitat Municipal.
Leave a Comment
You must be logged in to post a comment.