→ 24 d’agost de 2023. Comissions informatives

Esn trobem davant d'un altre exemple de la nefasta gestió del govern Motas en matèria de residus.

Avui s’han reunit les diferents comissions per dictaminar els temes que aniran al Ple d’aquest mes d’agost. Entre ells, destaca una proposta del nostre grup per millorar els índexs de recollida selectiva que tenim acreditats en el municipi. Segons dades de l’Agència de Residus de Catalunya Sant Feliu de Guíxols, amb un 44%, continua lluny dels estàndards mínims de recollida selectiva marcats per la Directiva de residus (50% el 2020, 55% el 2025 i 60% el 2030).  Tanmateix, el que també ens mostren les dades no és només l’estancament de la recollida selectiva, sinó també una preocupant tendència a la baixa. Sant Feliu de Guíxols ja és el quart municipi de tot Catalunya de més de 20.000 habitants que pitjor ha evolucionat en recollida selectiva al llarg de la darrera dècada i el pitjor de les comarques gironines. Aquest estancament ens aboca indubtablement a una altra important pujada del rebut de les escombraries per a l’any vinent, al marge que com a ciutat no estem contribuint en absolut a la lluita contra el canvi climàtic, sinó tot el contrari. Per això des de la nostra formació portarem al Ple un seguit d’actuacions (que ja desenvoluparem en un post a part) i que ens serviran per sortir d’aquest atzucac on ens trobem; una situació preocupant marcada per la nefasta gestió que en matèria de residus ha fet el govern municipal al llarg dels darrers vuit anys.

El Ple també aprovarà les bases per a la concessió de subvencions per a l’obertura de nous establiments comercials, de serveis i restauració i un seguit de transferències de crèdit, entre elles, per a tasques de manteniment d’instal·lacions municipals, la celebració del Festival d’Aquí i serveis de l’àrea d’educació. També s’aprovarà la tercera pròrroga del conveni per a la gestió de les places assistides de residència per a gent gran i la primera pròrroga del contracte pels serveis de conservació, manteniment i millora dels espais enjardinats de la ciutat.

En un altre punt es farà efectiu el nomenament de l’escriptor i lingüista  Josep Vallverdú com a fill adoptiu de la ciutat. Vallverdú és autor de més de dues-centes obres i aquest any es commemora el centenari del seu naixement. Avui encara actiu tot i la seva edat, va viure a la nostra ciutat entre els anys 1949 i 1956, on va exercir de professor, però des de llavors sempre més ha tingut implicació en la vida social, educativa i cultural d’una ciutat que sempre ha reivindicat, on no hi ha perdut mai el contacte i amb la qual sempre s’ha sentit vinculat afectivament.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »