→ 20 d’octubre de 2022. Comissions informatives 

Portarem a Ple una proposta per posar en marxa un servei de dentista municipal

Avui s’han reunit les diferents comissions per dictaminar els temes que aniran al Ple municipal d’aquest mes d’octubre. Entre els temes principals hi ha una proposta del nostre grup per impulsar un servei d’odontologia municipal i per reclamar l’ampliació dels serveis odontològics a la sanitat pública.

És una realitat que una part important de la població té dificultats per assumir les despeses relacionades amb el dentista i, en aquest sentit, es constata que les persones amb pitjors condicions socioeconòmiques són les que més dificultats tenen per accedir als serveis odontològics.  Amb l’aprovació en el Parlament de Catalunya de la Llei 12/2020 de l’atenció pública de la salut bucodental, impulsada per En Comú Podem, alguns dels tractaments bàsics han començat a formar part de la cartera de serveis de CatSalut per a persones en situació de vulnerabilitat i amb ingressos menors. Malgrat això, el desenvolupament de la Llei està sent molt lent i limitat, fet que continua deixant a moltes persones sense accés al circuit públic de la salut bucodental, simplement perquè econòmicament no s’ho poden permetre. La nostra proposta planteja que, mentre la Llei no estigui plenament desenvolupada, l’Ajuntament assumeixi, a través de la creació d’un servei de dentista municipal, els serveis bàsics fins allà on de moment no arribi la Llei i, d’aquesta manera, quedi garantit el dret a la salut bucodental per a tothom.

El Ple també debatrà l’aprovació inicial del projecte d’urbanització d’un tram del carrer Doctor Rovira, concretament el comprès entre el carrer de Pecher i la riera de Les Comes. Es tracta de refer i reordenar, principalment, els serveis de clavegueram i de recollida de l’aigua de pluja que no es van fer correctament en el moment de la construcció de les últimes cases, perquè quan plou amb certa intensitat sempre hi ha afectacions en aquest tram de vial i en algunes de les cases. El projecte té un cost de 185.000 euros.

Per altra banda, es donarà compte del procés de participació ciutadana referent a la modificació de l’article 27 del planejament urbà (POUM) que, inicialment, es va aprovar en el ple del passat mes de juliol.  Llavors la nostra formació hi va votar en contra perquè, malgrat compartir la necessitat que deia el govern d’intentar protegir millor el medi ambient i el paisatge urbà davant de les noves edificacions, consideràvem que el text proposat era molt ambigu. Per això vam presentar al·legacions al text.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »