La inacció del govern Motas posa en perill el valor paisatgístic del nostre municipi, com ja s'està veient en determinades actuacions
Tots els grups amb presència a l’Ajuntament coincidim, al menys en teoria, en què la nostra ciutat gaudeix d’una gran riquesa i diversitat de paisatge que cal preservar i protegir. I diem en teoria, perquè a l’hora de la veritat això no es tradueix en una major defensa de l’entorn paisatgístic per part del govern (d’exemples, malauradament, en tenim uns quants). Recentment hem pogut tornar a comprovar com el govern Motas posa impediments a qualsevol proposta que vagi en aquest sentit i representi un canvi en la manera de fer i entendre la política urbanística. Aquestes són, a grans trets, algunes de les nostres propostes referides al paisatge presentades durant els darrers anys, tant en entorns naturals com urbans, i que el govern de TxSF i PSC s’ha encarregat de tirar enrere:
-Elaborar un pla de solars existents en sòl urbà perquè es mantinguin en tot moment les degudes condicions de seguretat, neteja i salubritat.
-Incloure en el planejament urbà la desqualificació d’aquells traçats de bosc i pineda existents encara a Punta Brava, Les Penyes i la Volta de l’Ametller.
-Denegar, per criteris d’impacte paisatgístic i segons determina el propi PDUC, la llicència d’obres de tres xalets a Punta Brava.
-Aplicar, d’acord amb els criteris del PDUC, una moratòria urbanística temporal (el govern la va acabar aprovant, dos anys després de la nostra proposta, però només en l’àmbit de Punta Brava).
-Denegar, pels mateixos criteris d’impacte paisatgístic que determina el PDUC, la llicència d’obres de dos blocs d’apartaments a la platja de Sant Pol.
-Instal·lació de plaques fotovoltaiques en tots els edificis i equipaments municipals, de tal manera que els elements de captació no sobresurtin de forma no harmònica i quedin integrats en el paisatge urbà.
-Elaboració d’una ordenança que vetlli per la coherència de totes les actuacions que en matèria de paisatge urbà afectin a l’espai públic (mobiliari urbà, terrasses de bars i restaurants, marquesines, paviments, rètols, etc …)
-Elaboració de la Carta del Paisatge municipal que sigui un marc de referència per facilitar el consens entre totes les parts implicades en les transformacions i la gestió del paisatge, sovint amb visions i interessos no coincidents.
-Actualització del Catàleg de Bens Locals a protegits d’acord amb aquelles àrees, entorns, espais i itineraris que reuneixin els valors i condicions objectives per a la seva inclusió en el catàleg.
Leave a Comment
You must be logged in to post a comment.