Tindrem una unitat local per a la millora de la salut mental de persones joves

Tindrem una unitat local per a la millora de la salut mental de persones joves

La nostra proposta, aprovada en l'últim Ple, preveu dotar a la ciutat de nous recursos per prevenir situacions que afavoreixen l’aparició de trastorn mentals

L’ansietat, la depressió, la hiperactivitat, els trastorns alimentaris o les addiccions són exemples de malalties que afecten a moltes persones adolescents i joves. El confinament i les restriccions, provocades per la situació de pandèmia, ha tingut un elevat cost per a la salut mental de moltes persones, a més d’un elevat cost social i econòmic.

Segons informes del Departament de Salut, la franja d’edat compresa entre els 18 i els 34 anys és una de les franges que més pateixen els trastorns psicològics. En aquest sentit, cal recordar que diferents estudis demostren que l’eficàcia de l’atenció a les persones que pateixen malalties mentals té a veure més amb la qualitat de la relació que la persona malalta estableix amb la seva terapeuta, que no pas amb el tipus de tractament.

La proposta projecte desplegar a la ciutat una Unitat Local d’atenció a la salut mental adreçada a persones adolescents i joves, enfortint la xarxa ja existent i vinculant, a través de la contractació d’una persona professional, totes les accions que es determinin amb el Punt Jove, els instituts d’ensenyament i el Centre d’Assistència Primària.

Les  possibilitats són moltes, del que es tracta és de consolidar a la ciutat una xarxa pública d’atenció comunitària en salut mental que, coordinada amb la xarxa de serveis socials d’atenció pública, promogui el desenvolupament de processos compartits per a l’articulació de la detecció i seguiment de persones amb problemes de salut mental, donant prioritat a les persones en situació de vulnerabilitat i a les persones joves que són les que més ho pateixen.

 

 

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »