→ 21 d’octubre de 2021. Comissions Informatives

Des de la nostra formació volem impulsar una comunitat energètica local, que situï en l'agenda municipal una transició energètica participada

Avui s’han reunit les comissions informatives per dictaminar aquells temes que aniran al Ple d’aquest mes i que es farà dijous vinent. Per part nostra portarem dues propostes o mocions.

La primera per constituir en el municipi una comissió de treball sobre energia local que, amb els serveis d’una consultoria energètica externa, comenci a treballar a nivell municipal en tres línies d’actuació: impulsar una comunitat energètica local (CEL) per a la producció, consum, emmagatzematge i venta d’energia renovable a la nostra ciutat; obrir un punt d’informació, assessorament i reflexió al voltant dels projectes de la CEL i, finalment, engegar la redacció d’un pla de transició energètica de Sant Feliu de Guíxols pels propers anys que, a partir dels projectes compartits en la CEL, completi l’abastiment de consums elèctrics mitjançant fonts renovables i locals, tant en l’àmbit públic com privat. La segona de les mocions, també en temes energètics, és per mostrar el desacord amb el projecte de la nova línea de molt alta tensió que es vol construir entre Valmuel (Terol) i Begues (Barcelona); una nova MAT que trinxarà encara més el territori i que s’allunya del model sostenible. No té sentit generar energia renovable i transportar‐la centenars de quilòmetres, de fet són els projectes cooperatius locals de generació i les comunitats energètiques locals, com la que proposem per a Sant Feliu, els que aconsegueixen donar servei d’energies renovables sense malmetre l’entorn natural i el paisatge amb noves torres i cables d’alta tensió o amb granges sobredimensionades de plaques fotovoltaiques o camps amb un nombre desproporcionat de generadors eòlics.

El govern, per la seva part, portarà al Ple la sol·licitud d’un préstec de 5.000.000 € per finançar les obres del nou aparcament en alçada en la zona de ponent, just darrera l’estació d’autobusos. El préstec suposarà que el nivell d’endeutament de l’Ajuntament se situï al voltant del 40%, per sota del límit legal que està en un 75%, però que sens dubte representa un increment important en relació a l’actual. El nivell d’endeutament municipal mesura la necessitat de finançament extern per a poder fer front a les despeses, una vegada utilitzats els recursos propis generats a partir dels tributs i les transferències de fons rebudes.

El govern també plantejarà l’augment en la taxa d’abocador i tractament de residus; un augment que afectarà a la butxaca de tothom i que per altra banda era de preveure després dels mals resultats obtinguts en recollida selectiva en relació a l’any anterior. També portarà a Ple un seguit de modificacions en relació a la l‘ordenança que regula les taxes per la prestació de serveis i activitats municipals. En aquest punt, el nostre regidor ha anunciat la presentació d’un seguit d’esmenes que properament explicarem.

Una altra qüestió que anirà al Ple serà la aprovació inicial del projecte per a la construcció del nou Centre Ocupacional Tramuntana que es farà en un solar que hi ha a l’avinguda Europa per sobre del col·legi Baldiri, d’aquesta manera es posarà fi a l’actual emplaçament del carrer Garrofers que amb els anys s’ha quedat totalment petit i obsolet. El cost del projecte està valorat en 840.000 €

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »