→29 de juliol de 2020. Ple municipal

La ciutat es gastarà ara 430.000 euros en arreglar l'espigó que fa un any va costar 190.000 euros

El Ple arriba a mitjanit i, com si de la ventafocs es tractés, l’Alcalde suspén la sessió. Conseqüencia d’això les nostres dues propostes han quedat pendents fins al proper Ple. Recordem que la primera era per treballar la redacció d’un Pla Director de la Bicicleta, un estudi que serveixi per concretar accions futures per millorar els intinieraris de bicicleta i dotar-los de continuïtat i major seguretat. I la segona per instar a la Mesa del Congrés de Diputats a obrir una comissió d’investigació sobre les relacions entre Espanya i Aràbia Saudita, el seu vincle amb institucions i empreses espanyoles i els seus efectes sobre l’erari públic; una investigació que permeti conèixer la veritat i esclarir les possibles responsabilitats que d’elles s’en derivin, també les del rei emèrit.

El Ple ha començat amb el Síndic Municipal de Greuges que ha presentat davant el plenari la Memòria de les actuacions portades a terme durant l’any 2019. L’informe reflexa 272 consultes i 56 queixes, que són moltes; concretament són 20 consultes més que a l’any anterior i representen gairebé un 40% més de queixes que durant el 2018. Això, al nostre entendre, vol dir dues coses: una que l’Oficina del Síndic Municipal fa bé la seva feina, i la segona, que a la ciutat no tot va prou bé com seria desitjable.

El punt d’aprovació del projecte d’arranjament dels desperfectes ocasionats el passat mes de gener pel temporal Glòria a l’espigó de Garbi (Moll de Pedra), valorat en 430.000 euros, també ha aixecat molt temps de debat. En aquest punt la nostra formació s’ha abstingut. Primer, perquè ens consta que l’espigó, una vegada finalitzada la seva remodelació, en farà dos com el que hi ha ara i pensem que el seu efecte visual serà molt important. I quan diem molt important, ens referim a que no tindrà l’efecte pasagístic que voldríem nosaltres. I segon, perquè considerem desproporcionat fer una inversió de 430.000 euros per arreglar una obra que té poc més d’un any i que en el seu moment va costar 190.000 euros. En aquest sentit, no acabem d’entendre que Costes de la Generalitat es faci càrrec dels desperfectes causats per aquest mateix temporal en nombrosos municipis, alguns d’ells ven a prop d’aquí, i en canvi en el nostre no. El context d’incertesa econòmica que ens ve ara  a sobre és molt important, i no sembla el millor temps per inversions d’aquesta mena. A més, i com ha comentat el nostre regidor, cada cop hi ha més entitats i més persones enteses que parlen de la necessitat de fer un canvi important en la manera de construir al voltant de les platges i els ecosistemes marins. És, en definitiva, una tendència que diu que allà on sigui possible caldria decons­truir el litoral artificial per facilitar la reconstrucció natural del mateix litoral. Una tendència que intenta donar una mirada de futur que es correspon­gui amb la dinàmica natural del medi ambient i que es fomenti en l’autoregulació i el respecte a les dinàmiques naturals. Seguint aquesta tendència de no intervenció o d’intervenció discriminada, el nostre regidor ha comentat que potser ens hauríem de plantejar no tocar res o tocar el mínim possibe d’aquest espigó. Arribat aquest punt, i en la seva última intervenció, l’Alcalde ha menyspreat aquesta manera natural i sostenible d’entendre l’entorn del litoral afirmant que si fos per aquest moviment l’edifici de Can Rius seria derruït, la qual cosa ni és certa ni té res a veure amb la deconstrucció que implica, en bona mesura, deixar les coses de la manera que la natura les recupera però no enderrocar edificis històrics. En tot cas, és evident que la gestió municipal d’aquest espigó deixa molt que desitjar i, sent generosos, no es mereix més que una abstenció. Al final el punt s’ha aprovat només amb els vots a favor del govern (TxSF i PSC), les abstencions nostres i d’ERC i els vots en contra de JxCAT i MES-UPM.

 

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »