→ 22 de febrer de 2018. Ple Municipal. Nota del Grup

L’Ajuntament reclamarà a la Generalitat l'import per deixar de finançar les escoles bressol municipals.

La moció que ha portat el nostre grup al Ple d’aquest mes de febrer per reclamar a la Generalitat que compensi econòmicament a la ciutat per l’incompliment dels acords de finançament de les escoles bressol municipals, s’ha aprovat amb els vots favorables de tots els grups municipals. Recordem que, com bé ha explicat el nostre regidor Jordi Lloveras, hi ha una sentència del TSJC que reconeix que els municipis demandants tenen dret a percebre un import de 1.300 euros per alumne i any en relació als cursos escolars que van entre el 2012 i el 2015, anys en què la Generalitat no va abonar quantitat alguna malgrat estar obligada a fer-ho segons la Llei d’Educació. De fet, i com ha continuat explicant el regidor, tampoc ho fa ara, i per això la moció també exigeix a la Generalitat l’elaboració d’una nova proposta de corresponsabilització de costos i de sosteniment de places en escoles bressol de titularitat municipal. No obstant, la sentència també especifica que a aquest import per alumne cal restar-hi la part finançada per la Diputació que durant aquests anys ha implantat un programa de finançament alternatiu que cobria amb 875 euros per alumne i curs. Per tant, la diferència correspondria a 425 euros per infant i curs. GdC, que valora en més de 500.000 euros la reclamació, recorda a través de la moció que si la resposta de la Generalitat no arriba caldrà actuar, com ja han fet altres municipis de Catalunya, per la via del contenciòs administratiu. Arribat aquest punt, el regidor d’educació ha comentat que la Generalitat ja ha manifestat a les entitats municipalistes la voluntat d’arribar a acords per abonar el deute.

El Ple també ha aprovat, per consens, l’adhesió al Pla Educatiu d’Entorn de Sant Feliu de Guíxols a través d’un conveni amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat. No obstant el sentit favorable del seu vot, LLoveras s’ha mostrat critic al moment de valorar algunes actuacions que ha fet el Departament d’Ensenyament a la nostra ciutat, com per exemple, l’intent de supressió d’una línia de P3 en el Baldiri Reixach o el poc grau de compromís en la construcció del nou IES. GdC defensa que no és possible concebre un Pla Educatiu d’Entorn com cal sense tenir una visió global per actuar de manera inclusiva com a zona escolar única, amb tot el consens de la comunitat educativa de la ciutat que això requereix, ni tampoc sense la necessària construcció d’un nou IES que susbtitueixi al vell Sant Elm. En aquest punt cal lamentar la irada intervenció de l’alcalde Motas quan de males maneres li ha retret al nostre regidor que tragués a debat l’estat actual del nou IES. Es veu que no li ha agradat que es digués que tot està exactament igual que com estava tres anys enrere a començament de mandat. De fet, a nosaltres no se’ns ocorre una oportunitat millor que un punt que versa sobre l’entorn educatiu de la ciutat per tornar a reivindicar la necessària construcció del nou IES. Tot plegat lamentable.

En relació a la nostra proposta de canviar l’ubicació de la plaça d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda, que hi ha just al davant de la Biblioteca pel carrer Joan Surís, aquesta s’ha aprovat, si bé, sense compartir el nou lloc proposat. Cal recordar que aquesta plaça d’aparcament confina amb una paret que es troba a una distància d’uns 80 cm (la vorera en aquesta zona de carrer és estreta). El sentit de circulació del carrer fa que el conductor, una vegada estacionat el vehicle, quedi a l’esquerra, és a dir, al costat de la paret. Això fa que si el conductor del vehicle necessita desplegar una cadira de rodes per poder sortir, no pugui fer-ho. La paret impedeix que la porta del conductor pugui obrir-se del tot. La nostra proposta de nova ubicació era just a l’altra cantonada, al carrer Jofre, no obstant el govern ha decidit que l’ubicarà al mateix carrer Joan Suris, per a l’altra costat de vorera i abans de la cantonada amb el carrer Llibertat.

El consisitori s’ha sumat també, a través d’una moció nostra, a la campanya a favor de les pensions dignes. De la mateixa manera que ha aprovat dues mocions de la CUP: una de suport a les persones encausades per oposar-se a la línia de molt alta tensió (MAT) al seu pas per les comarques gironines, i l’altra de suport a la Vaga Feminista del 8 de març. Una altra proposta aprovada ha estat una de CiU que demanava un projecte de reurbanització integral del carrer Maragall per renovar els serveis, fer voreres noves i asfaltar. Finalment, i a proposta de MES, la ciutat s’ha adherit a la iniciativa Gunter Demning per tal de col·locar en el paviment de davant dels edificis on van nèixer, viure o treballar persones represaliades pel feixisme una llamborda commemorativa adherint-se a la iniciativa del projecte de Gunter Demnig tal i com ho han vingut fent darrerament altres ciutats del nostre territori.

 

 

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »