El govern de la ciutat aposta per “reobrir” Can Rius

El govern de la ciutat aposta per “reobrir” Can Rius

Instarà a Costes perquè obligui a retirar els rètols que limiten l'ús públic de la zona i a obrir la porta de la zona sud.

El govern de la ciutat instarà al Departament de Costes de la Generalitat perquè obligui a Turispania (empresa que gestiona els apartaments del Club de Mar) a retirar els rètols que limiten l’ús públic de la zona de Can Rius i a obrir la porta de la zona sud. El Ple municpal d’ahir va votar per unanimitat donar suport a la moció de Guíxols des del Carrer que plantejava, per una banda, retirar tot els rètols de la zona de la platja de Can Rius que limiten l’ús de la zona (sigui per banyar-se, per fer ús de l’escala que hi ha per sortir de l’aigua o sigui per prendre el sol) ; i per una altra, obrir la porta metàlica sud on s’agafa el cami de ronda que puja al mirador de les Remendadores. La proposta, una vegada oberta la porta, planteja acondicionar el camí i situar al final del tram una escala metàl·lica per superar el desnivell amb el mirador, com ja s’ha fet per exemple a Cala Jonca. D’aquesta manera es respectaria la servitud de pas, s’obriria un nom tram de cami de ronda i es donaria sortida a les persones que hi circulen deixant de ser un cul de sac. Malgrat l’aprovació de la moció, cal tenir en compte que la competència de la zona és de la Generalitat. Ara, el compromís del govern és fer arribar la moció a qui correspongui i començar a treballar perquè es compleixi.

La segona de les mocions presentades pel nostre grup, referent a la Banca Ètica, va obtenir també el suport unànim del Ple. En el text de la moció es regula que les partides pressupostàries destinades a pagar subvencions per a les associacions locals i per a la cooperació al desenvolupament es començin a gestionar a partir d’entitats que responguin a criteris de banca ètica. D’aquesta manera també es donarà a conèixer aquestes entitats entre la ciutadania i se l’emplaçarà a fer-ne ús.

La moció “Del món local en defensa de l’acollida de les persones refugiades” que presentava l’equip de govern es va aprovar també, com era previsible, per unanimitat. En la seva intervenció el nostre regidor, Jordi Lloveras, va demanar que es treballi d’una manera especial des de l’Ajuntament la sensibilització de la població autóctona, sense la qual no serà possible garantir la integració de les persones refugiades, i va proposar que amb la finalitat d’activar i saber coordinar correctament els diferents serveis municipals que poden intervenir en els plans d’acollida, es convoqui Consell de Serveis Socials de la ciutat perquè en assumeixi el paper vehicular. Finalment, va elogiar i encoratjar a les dues associacions que de manera totalment desinteressada i amb un gran compromís i solidaritat s’han constituit a la nostra ciutat per posar-se a treballar en el tema de les persones refugiades: l’Assossiació Ganxona Refugiada i la plataforma local de suport a Girona-Acull.

El Ple va aprovar també les taxes i els preus per a l’Escola de Música corresponents al curs vinent i, en un altre ordre de coses, ha aprovat per valor de 1.380.539 € un pla d’inversions financeres que, amb càrrec al romanent de tresoreria d’enguany, contempla la implantació de l’administració electrònica (123.300 €), la 2ª fase de l’urbanització del C/Sta Magdalena (676.143 ), l’asfaltat i la millora de voreres de diversos carrers (400.000 €), arreglar la façana de l’antic Hospital (149.775 €) i l’arranjament del camí de ronda (31.320 €).

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »