→26 de maig de 2016. Comentaris i valoracions al Ple. Nota del Grup.

TSF, ERC i PSC rebutgen sumar-se a la campanya municipalista, impulsada per la Plataforma per a la Fiscalitat Justa i Oxfam Intermón Catalunya, per declarar Sant Feliu de Guíxols zona lliure de paradisos fiscals.

Els partits al govern de la ciutat han rebutjat sumar-se a la campanya municipalista, impulsada per la Plataforma per a la Fiscalitat Justa i Oxfam Intermón Catalunya, per declarar Sant Feliu de Guíxols zona lliure de paradisos fiscals. Aquesta proposta ha tingut els vots favorables de CDC, GdC, MES i CUP i els vots en contra de TSF, ERC i PSC. No obstant, el mateix govern ha presentat després una altra moció on plantejava la nostra proposta original de requerir un informe de responsabilitat fiscal a les empreses que opten a les licitacions d’obres i serveis. Sincerament, no entenem aquesta obstinació del govern, i menys encara de les suposades forces progressistes que l’integren, a no voler adherir-se a una campanya que l’única cosa que pretén és aconseguir que els ajuntaments redueixin la contractació d’empreses que operen il·legítimament a paradisos fiscals promovent la contractació d’aquelles que duen a terme pràctiques de responsabilitat fiscal i, d’aquesta manera, incrementar els recursos públics.

La segona de les nostres mocions, en defensa de les polítiques de lluita contra la pobresa energètica i l’emergència habitacional, si que s’ha aprovat per unanimitat. La moció proposava, entre altres qüestions, fer el desplegament de la Llei en la cessió obligatòria d’habitatges per part dels bancs i els grans propietaris, promoure sessions informatives i formatives sobre els drets de la ciutadania en matèria de pobresa energètica i, també, començar a obrir expedients sancionadors sobre els habitatges buits que l’Ajuntament ja hauria de tenir identificats. És un fet que el Partit Popular, amb la seva impugnació, continua apostant per l’habitatge com un objecte d’especulació i negoci i no com un dret, on la funció social de l’habitatge hauria de ser una prioritat. L’Estat espanyol és l’estat de la Unió Europea on més es desnona, amb més habitatges buits i amb el parc públic d’habitatges més petit. Capgirar aquesta situació és responsabilitat de tots els càrrecs electes, per més petits que siguem.

En referència a la moció presentada per la CUP de suport als Ajuntaments investigats per l’Audiència Nacional, la nostra formació finalment s’ha abstingut en la votació. El regidor ha argumentat l’abstenció a partir de la defensa radical de la democràcia i del debat polític, denunciant la judicialitzacio dels processos i l’intent d’atemorir judicialment a qui expressa o vota opcions polítiques legítimes; però també en la necessitat de dibuixar un nou full de ruta unitari per exigir amb força, dins i fora de Catalunya, i dins i fora de l’Estat espanyol, la celebració d’un referèndum vinculant. I fer-ho des de la convicció que Catalunya és un sol poble i que un referèndum és el que la majoria de la població exigeix. Els resultats de les eleccions del 27 de setembre no varen donar cap mandat democràtic a ningú per parlar en nom de tot Catalunya, ni molt menys, per fer una declaració unilateral, es digui d’independència o es digui d’inici d’un procés de desconnexió.

S’ha informat també que s’està realitzant un Pla d’Igualtat intern per als treballadors i treballadores de l’Ajuntament i s’ha donat compte dels decrets d’aprovació del període mitjà de pagament a proveïdors corresponent al primer trimestre d’enguany.

Al final del Ple, una representació de la policia local ha manifestat públicament el seu enuig per la situació que està patint. És evident que el seu conflicte laboral porta ja massa temps com que perquè ara tingui una solució fàcil i ràpidan però en tot cas encoratgem a les parts perquè trobin, en bé de la nostra ciutat, una sortida dialogada al conflicte.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »