→19 de novembre de 2015. Comissions Informatives. Nota del regidor.

Dijous es tornarà portar a debat la nostra proposta de tarifació social del preus i les activitats públiques.

Avui ens hem tornat a reunir les respectives Comissions Informatives i la Junta de Portaveus per dictaminar aquells punts que aniran a l’ordre del dia del Ple de dijous. Els principals temes seran els següents:

-Aprovació de les bonificacions de l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres.

-Aprovació, provisional, del pla especial urbanístic del Càmpig Sant Pol.

-Aprovació de la modificació del pla d’usos de les platges i litorial de Sant Feliu de Guíxols.

-Moció d’ERC de suport a la resolució 1/XI de 9 de novembre del Parlament de Catalunya.

-Moció de CiU per aplicar els ajuts per l’IBI a les diferències endarrerides ocasionades per la regularització cadastral.

-Moció de la CUP per l’adhesió del municipi a la Xarxa Municipis per l’Economia Social i Solidària.

-Moció de la CUP per a l’eradicació de l’ús del glifosfat al nostre municipi.

-Moció nostra per implementar la tarifació social en els preus i activitats públiques.

El dimarts anterior al Ple, dia 24, i com sempre fem, tindrem una trobada oberta de la plataforma en el local del C/Sant Ramón, a partir de les 7 de la tarda, per decidir plegats el posicionament col·lectiu del grup en els diferents punts. No cal dir que hi esteu convidats i convidades. En tot cas, i a títol personal, us faig ara algunes reflexions fruit del debat d’avui:

-Sobre la moció de donar suport a la resolució de “desconnexió” del Parlament del passat 9N, dir que, i més encara després de les declaracions de fa un parell de dies del candidat de CDC, sembla que cada vegada pren més rellevància que per poder decidir sobre la independència serà molt dificil fer-ho per la via que actualment s’està seguint des del govern de la Generalitat. Potser el més adient seria tornar a unir les forces possibles, a Catalunya i també a la resta de l’Estat, per imposar el dret a fer un referèndum “en serio” en el quan es pugui votar clarament per la independència. D’acord que ningú diu que això sigui fàcil, però a favor de reclamar el dret a decidir -és a dir, a que es reconegui el dret a fer una consulta de debò- hi ha el 80 % de la població de Catalunya, mentre que a favor del que estan fent actualment CDC i els seus aliats hi ha el 48 %. Un 48% que, sentint-ho molt, no dóna per a declaracions unilaterals d’independència. Desenganyem-nos, si no hi ha un canvi profund al govern de l’ Estat, si no fem fora al PP i els seus aliats de Ciutadan’s, tindrem un retrocés encara més gran. A la resta de l’Estat hi ha formacions que estan a favor de que Catalunya pugui exercir el seu dret i decidir el seu futur: Izquierda Unida, Podemos, Compromís Valencià, Chunta Aragonesista, Las Mareas o la recent aliança de les esquerres a Galicia; a banda de molta altra gent progressista i que, amb un bon resultat electoral el 20D, podrien condicionar el Congrés dels Diputats i treballar en el camí del referèndum, una via, per altra banda, internacionalment reconeguda (com a Escòcia i el Quebec, per exemple).

-Sobre la moció per aplicar els ajuts per l’IBI a les diferències endarrerides ocasionades per la regularització cadastral, i sent cert que el govern de Madrid en el seu moment va realitzar multitud de regularitzacions cadastrals especialment en habitatges antics que havien estat renovats que han significat un increment en el seu valor cadastral i un pagament addicional per aquesta revalorització, és dificil, més encara sense conèixer quin ha estat el resultat final en la distribució dels ajuts 2015, prendre una decisió justa al respecte. Potser, el més adequat seria esperar a analitzar els resultats d’enguany per veure les necessitats de la gent i, a partir de la seva transcripció en els pressupostos municipals, fer sense més demora la nova convocatòria d’ajuts pel 2016.

-Sobre la nostra moció per implementar en el municipi la tarifació social, cal recordar que aquesta és la segona vegada que es presenta, després que en l’anterior Ple es consensués deixar-la aparcada per a un millor estudi. Aquesta nova moció transaccionada de la primera, més lleugera en la part expositiva, recull, no obstant, la mateixa idea principal: crear una comissió d’estudi, específica i amb caràcter temporal, per treballar el desenvolupament i la temporalització en el calendari de les propostes que en matèria de tarifació social es portin al Ple pel seu posterior debat i, si s’escau, aprovació.

Finalment, comentar que s’ha convocat un Ple extraordinari pel divendres dia 20 a les 8:30 hores del matí amb un únic punt de l’ordre del dia: aplicació del Reial Decret llei 10/2015 que afecta al pagament de la part proporcional de la paga extra de desembre de 2012 i a l’increment dels dies de permís i vacances del personal de l’Ajuntament. Un servidor, que treballa i no viu de la política, haurà de “negociar” amb la direcció de l’empresa poder assistir al Ple. Per tant, i si divendres no teniu penjada informació puntual sobre aquesta reunió, serà, simplement, perquè no m’haurà sortit bé la negociació.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »